Senior Software Developer

Functieomschrijving

Als senior software developer bij Athom is jouw werk leidend voor hoe Homey werkt — zowel technisch als voor onze klanten.

 

Misschien heb je hiervoor eindeloos veel websites gemaakt voor allerlei klanten. Wellicht heb je gewerkt aan IoT netwerken om het broedseizoen van eekhoorns in de gaten te houden. Of misschien was je die-ene-guy-die-echt-álles-weet bij ACME Solutions bv. Maar één ding is zeker, een baan zoals deze heb je nog niet gehad.

 

Bij Athom werken we met één team aan één product, Homey, gebruikt door honderdduizenden klanten. En volgend jaar zijn dat er misschien wel een miljoen. Als jouw architectuur niet omvalt, natuurlijk.

 

Waar je aan gaat werken

Je zult sleutelen aan onze back-end, zowel in de cloud als de software op Homey zelf. Front-end projecten hebben we ook genoeg, als je daar interesse in hebt.

 

Architectuur is een groot deel van je rol. Het bedenken van  schaalbare microservices die wereldwijd deployen is je favoriete bezigheid tijdens het douchen. Daarnaast ben je er niet vies van (net gedoucht natuurlijk) om zelf grote onderdelen te programmeren, zodat het moeilijkste gedeelte staat en je collega's er aan kunnen bijdragen.

 

Je zult ook veel samenwerken met andere teams binnen het bedrijf, zoals Support, Marketing en Sales om je planning, feature-set en aftercare op orde te hebben.

 

Kwaliteit kost tijd

Homey is het A-merk van de smart home wereld. Kwaliteit staat bij ons voor alles. It's done when it feels great. Je zult bij ons uitgedaagd worden door je collega's, en we verwachten ook dat jij ons scherp houdt. Eerlijkheid vinden we belangrijker dan je functietitel. Ook je baas heeft het wel eens fout, dus beter confronteer je hem daarmee.

 

De kwaliteit houden we hoog omdat iedereen wel passie heeft voor iets, en daar garant voor wil staan. Dat kan elegante code, een fijn ux-design, mooie visuals, een strakke boekhouding of gewoon een opgeruimd kantoor zijn.

 

Onze Tech

Technologieën waar wij in hebben geïnvesteerd zijn o.a. Node.js, MongoDB, React, ESLint, Debian, Docker, AWS en GitHub. Check onze open-source repositories. We gebruiken het liefst tools die we door en door kennen dan iets hips en nieuws. Scheelt 'n hoop maintenance werk, want we houden ook vooral van nieuwe dingen maken.

 

Als je bij ons komt werken krijg je een MacBook van de zaak. Of als je liever je eigen PC in elkaar sleutelt op je eerste werkdag mag dat ook. En natuurlijk krijg je een Homey voor thuis.

 

Lees ook eens: A technical introduction to Homey.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Stilzitten doe je bij ons alleen op de wc. Je krijgt € 2000,- per jaar om vrij te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. Ga je development-videos maken en wil je op acteerles? Doen! Wil je graag bijleren op conferenties? Lekker gaan! Of toch eens verdiepen in Rust? Sure. De enige afspraak is dat je je collega's vertelt wat je gaat doen, niet je baas.

 

Salaris

Zolang jij jezelf maar onmisbaar maakt, hebben wij het salaris voor je.

Voor deze vacature is een salaris tussen € 60.000 en € 70.000 p/j de richtlijn.


Perks

 • Elke derde vrijdag van de maand hebben we een gezamenlijk ontbijt waarop we aan zelfreflectie doen. Hoe gaat het samenwerken? Waar gaan we heen als bedrijf?
 • Elke laatste vrijdag van de maand hebben we een Hacky Friday, waarop je een project voor jezelf kan doen.
 • Je kunt je helemaal laten ontzorgen door onze bedrijfsmasseuse.
 • Korting in onze webshop op smart devices.
 • Noise-cancelling headphones cadeau.
 • Goede 1 April grappen (o.a. Homey AdAssist, Homey for MS-DOS®)
 • 24 vakantiedagen.
 • Vrij te bepalen werktijden.
 • Direct een vast contract.
 • Goede koffie.


En nu?

Als je interesse hebt, reageer dan op deze advertentie. Als wij ook denken dat er een goede match is, dan zul je worden uitgenodigd voor een eerste gesprek (op kantoor of digitaal).


Als dat goed klikte, dan spreken we een tweede keer af voor een challenge. Je krijgt een uitdaging die je programmeerskills op de proef stelt, die je binnen twee uur gaat maken. Die spreken we samen door, en als we onder de indruk zijn van je oplossing dan spreken we een derde keer af waarbij je je toekomstige collega's gaat ontmoeten.


Daarna bieden we je een contract aan. Dit is direct een vast contract met proefperiode van 2 maanden.

Vereisten

 • Je spreekt Nederlands en schrijft ook Engels
 • Je hebt in ieder geval 5 jaar werkervaring in een relevante job
  • Waarvan minstens 2 met Javascript en/of Node.js
 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond
  • Waarschijnlijk iets technisch zoals Informatica
  • Maar iets kunstzinnigs gaat ook verrassend vaak goed