Senior Software Engineer

Functieomschrijving

Over ons

Bij Athom bieden we iedereen de kans om hun huis te automatiseren, ongeacht merk of technologie. Wij geloven dat iedereen keuzevrijheid moet hebben en creatief moet kunnen zijn met het vormgeven van hun droomhuis - op een slimme manier. Samen streven we naar een gebruiksvriendelijk, krachtig en veelzijdig smart home systeem. Homey. Jouw huis, jouw regels.

Stel je voor: je mag elke dag aan het werk voor een product waar honderd duizenden mensen over de hele wereld gebruik van maken. Een product waar ziel en zaligheid in wordt gestopt en waar een actieve (developer) community achter zit.

Of het nu gaat om het lanceren van nieuwe functionaliteiten, het optimaliseren van de app of het aanboren van een nieuwe markt. Dagelijks werken we aan het verbeteren en optimaliseren van Homey. Soms werken we een avond door en eten we sushi met z’n allen en soms laten we de teugels vieren tijdens ‘Hacky Friday’. Een dag waarbij je de ruimte krijgt om lekker te doen wat je zelf wil, zolang het maar iets met Homey te maken heeft. Uiteindelijk draait alles om het maken van het allerbeste product terwijl we tegelijkertijd de snelheid van de toekomst bijbenen. Dat vergt ervaring, een open mind, zelfreflectie en flink wat lef. Ideeën zijn goud waard en ‘brainfarts’ die op het eerste gezicht niet zoveel voorstellen, blijken vaak genoeg een schot in de roos.


We zijn recht door zee en halen het onderste uit de kan. Daarom stellen we onszelf én elkaar minimaal eens per maand kritische vragen tijdens het bezinningsontbijt. Nee - dit is geen yoga of meditatiesessie - maar even stilstaan bij dingen doen we wel. Onder het genot van lekker eten natuurlijk. Oesters bijvoorbeeld. Of excellente karamel zeezout spread voor de zoetekauwen onder ons. En ohja - hadden we al gezegd dat je elke derde donderdag van de maand kunt genieten van een professionele stoelmassage?

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen hun droomhuis kan maken met apparaten en merken die ze kennen, van houden en wellicht al hebben. De smart home wereld en ‘normale’ mensen met elkaar verbinden. Zodat zelfs je meest a-technische buurvrouw naar de winkel rent om een Homey aan te schaffen.


Over jou

Jij bent een senior software engineer die al veel heeft gezien. Je begrijpt dat je als senior niet alleen werkende code schrijft, dat is vanzelfsprekend, maar ook dat je goede business afwegingen moet maken. Je collega's kunnen bij jou terecht voor een dubbelcheck van hun werk, en af en toe heb je een wijsheid die je ze graag meegeeft.


Toch zijn er nog genoeg uitdagingen die je zelf wilt tackelen. Een schalende cloud met miljoenen connecties? Of een grote migratie uitvoeren zonder dat de gebruiker dat doorheeft? Of misschien toch die ene low-level optimalisatie die tienduizenden euros per jaar scheelt.


Je hebt ervaring met Node.js, Microservices en HTTP/Sockets/Linux en soortgelijke achtergrondkennis om te snappen wat je code echt doet.


Het zou nog beter zijn als je ervaring hebt met embedded C++, microcontrollers en draadloze protocollen (bijv. Zigbee & Z-Wave).

Salarisindicatie: € 70,000 bruto p/j

Vereisten

  • Je spreekt Nederlands en schrijft vloeiend Engels
  • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring waarvan 3 jaar met JavaScript/Node.js
  • Je hebt een WO opleiding afgerond of aantoonbaar hetzelfde niveau aan ervaring